Блог

Пептидите в козметиката Diamond skin 01.05.2021 12:44:19

Пептидите в козметиката Diamond skin

Едно от съвременните и перспективни направления в изучаването на отделните аспекти на стареене е теорията на пептидната биорегулация.

Какво са пептидите и как действат?

Пептидите са молекули, които възникват от свързването на две или повече аминокиселини, свързани чрез връзки, наречени пептидни, от където идва и наименованието им. След 30-годишна и особено след 40-годишна възраст кожата спира да работи така активно, възстановяването й се забавя, колагенът и еластинът се разграждат, а фибробластите губят силата си. Тогава започват да се появяват бръчките и именно пептидите са тези, които могат да помогнат на кожата да произведе отново веществата, от които се нуждае, за да бъде стегната и млада. Едно от предимствата на пептидите е, че са по-малки от останалите молекули и проникват по-лесно в кожата, възприемат се по-лесно и й помагат да се възстанови.

Пептидите са способни да възстановяват метаболизма в клетките на кожата и да го поддържат на оптимално равнище.

Пептидите, влизащи в състава на кремовете са толкова малки, че проникват и в най-дълбоките слоеве на кожата. Те се състоят от уникална верига аминокиселини, които играят ролята на “информационни носители”: прониквайки в клетките на кожата, пептидите стимулират синтеза на необходимото количество активни вещества в нужния биологичен ритъм, в зависимост от индивидуалните особености на организма. По този начин предават необходимата информация на клетките.

Пептидите, използвани при грижа за кожата, са тези, които общуват с клетките на кожата и ги карат да работят по определен начин, като например да произвеждат повече колаген или да удебеляват кожния слой. Те са в състояние синтетично да влязат в кожните клетки и да останат цели. Поради това, възможността за бъдещо развитие на нови пептиди е много обещаваща.

Проучванията показват, че тетра- и пентапептидите действат като своеобразен химически посланик в тялото и имат способността да увеличават производството на колаген А от кожата. Протеинът е основен в поддържането на добрия тен и стегнат вид на кожата.

Предимства на Пептидите :

  • Увеличават производството на колаген
  • Регулират разпадането на колаген
  • Съдействат на антиоксидантни ензими
  • Подобряват възстановяването на клетките
  • Изравняват пигментацията
  • Предлагат защита от микроби

Два вида пептиди се съдържат и в околоочния ни крем Diamond skin

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

Пептидите в козметиката Diamond skin

Пептидите в козметиката Diamond skin

Едно от съвременните и перспективни направления в изучаването на отделните аспекти на стареене е теорията на пептидната биорегулация.Какво са пептидите и Едно от съвременните и перспективни направления в изучаването на отделните аспекти на стареене е теорията на пептидната биорегулация.Какво са пептидите и 2021-07-16T10:54:45+03:00 Пептидите в козметиката Diamond skin

<p>Едно от съвременните и перспективни направления в изучаването на отделните аспекти на стареене е теорията на пептидната биорегулация.</p> <p><strong>Какво са пептидите и как действат?</strong></p> <p>Пептидите са молекули, които възникват от свързването на две или повече аминокиселини, свързани чрез връзки, наречени пептидни, от където идва и наименованието им.&nbsp;След 30-годишна и особено след 40-годишна възраст кожата спира да работи така активно, възстановяването й се забавя, колагенът и еластинът се разграждат, а фибробластите губят силата си. Тогава започват да се появяват бръчките и именно пептидите са тези, които могат да помогнат на кожата да произведе отново веществата, от които се нуждае, за да бъде стегната и млада. Едно от предимствата на пептидите е, че са по-малки от останалите молекули и проникват по-лесно в кожата, възприемат се по-лесно и й помагат да се възстанови.</p> <p>Пептидите са способни да възстановяват метаболизма в клетките на кожата и да го поддържат на оптимално равнище.</p> <p>Пептидите, влизащи в състава на кремовете са толкова малки, че проникват и в най-дълбоките слоеве на кожата. Те се състоят от уникална верига аминокиселини, които играят ролята на &ldquo;информационни носители&rdquo;: прониквайки в клетките на кожата, пептидите стимулират синтеза на необходимото количество активни вещества в нужния биологичен ритъм, в зависимост от индивидуалните особености на организма. По този начин предават необходимата информация на клетките.</p> <p>Пептидите, използвани при грижа за кожата, са тези, които общуват с клетките на кожата и ги карат да работят по определен начин, като например да произвеждат повече колаген или да удебеляват кожния слой. Те са в състояние синтетично да влязат в кожните клетки и да останат цели. Поради това, възможността за бъдещо развитие на нови пептиди е много обещаваща.</p> <p>Проучванията показват, че тетра- и пентапептидите действат като своеобразен химически посланик в тялото и имат способността да увеличават производството на колаген А от кожата. Протеинът е основен в поддържането на добрия тен и стегнат вид на кожата.</p> <p><strong>Предимства на Пептидите :</strong></p> <ul> <li>Увеличават производството на колаген</li> <li>Регулират разпадането на колаген</li> <li>Съдействат на антиоксидантни ензими</li> <li>Подобряват възстановяването на клетките</li> <li>Изравняват пигментацията</li> <li>Предлагат защита от микроби</li> </ul> <p>Два вида пептиди се съдържат и в околоочния ни крем Diamond skin</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки